Trimite-ne un email
office@centrulstomatologicmoga.ro
Program
Luni - Vineri : 16:00 - 21:00

Stomatologie pediatrică-pedodonție

Copilul nu este un adult în miniatură. Acesta este unul dintre primele lucruri importante pe care le învață un student la stomatologie. Copilul are un comportament și trăiri afective total diferite față de un adult. Durerea este percepută sub o formă diferită de către un copil, iar un act terapeutic executat într-o manieră mai dură și invazivă este perceput de micul pacient ca pe o agresiune care va determina nu doar o reacție negativă, dar mai ales o teamă și o fobie față de stomatologie.

La acesta mai contribuie în mod inconștient și părinții care mai sperie copilul cu vizita la medicul stomatolog și unde dacă nu este cuminte i se va face o injecție. Rezultatul este că mulți copii ajung cu o teamă exagerată la vârsta adolescenței, dar și cu grave probleme stomatologice.

În cabinetul nostru totul este transformat într-o joacă cu micuțul pacient, care după un scurt timp de familiarizare cu medicul și spațiul se va simți ca acasă și va reveni cu plăcere. Scopul nostru este nu doar tratarea afecțiunilor prezente la micul pacient, dar mai ales educarea acestuia cu privire la igiena dentară și obiceiurile alimentare. O dantură sănătoasă se pregătește încă din copilărie și de aceea cu cât micul pacientul devine mai conștient de importanța dinților sănătoși și frumoși, cu atât va fi mai motivat în continuare.

Vârsta de la care copilul poate fi adus în cabinetul stomatologic este în jur de 2 ani, când totul este nou pentru el și poate fi considerată o joacă interesantă, totul depinde de abordarea medicului și a părinților. După ce se obișnuiește cu medicul și mediul ambiant se poate trece la tratamentul stomatologic propriu-zis, respectiv la sigilări și igienizări profesionale. Dacă este necesar se tratează și cariile simple sau complicate cu sau fără anestezie. Între timp se pot realiza și fluorizări. Dacă pe parcursul dezvoltării copilului se observă debutul unor anomalii care necesită tratament ortodontic se vor efectua și tratamentele ortodontice necesare.

Lucrul cu copiii este extrem de ușor, plăcut și distractiv în același timp pentru un medic care are răbdare și iubește copiii. De aceea, este preferabil ca odată ce un copil a acceptat un medic acesta să îi urmărească pe parcursul anilor dezvoltarea. De acceea, este necesară vizita de control măcar odată la 6 luni dacă nu și mai des.