Trimite-ne un email
info@example.com
Program
Mon-Fri : 8:00 - 17:00

Stomatologie generală

Stomatologia generală este specialitatea medicală dentară care tratează totalitatea afecțiunilor stomatologice, ocupându-se în general cu tratamentele de reabilitare orală completă și complexă.

Practic, reabilitarea orală complexă și completă urmărește în primul rând conceperea unui plan de tratament care reface complet funcțiile pierdute ale aparatului dento-maxilar (în special masticație și estetică) și urmărește menținerea pe termen lung a rezultatelor tratamentului.

Prima etapă este igienizarea profesională a cavității orale, urmată de recuperarea resturilor dentare și extragerea celor considerate a fi irecuperabile. De remarcat că în stomatologia modernă conservativă și minim invazivă aproape orice unitate dentară poate fi recuperată. Urmează tratarea cariilor simple și complicate urmate de intervențiile chirurgicale (extracții, chirurgie endodontică, chirurgie parodontală, implantologie – dacă este cazul). Se poate include și o etapă ortodontică dacă este necesar. În final, este etapa protetică care va reprezenta și finalul tratamentului. Practic o astfel de reabilitare poate ușor să se întindă pe parcursul mai multor luni și din acest motiv și necesarul de timp este mare.

Un medic care tratează un astfel de caz trebuie să cunoască destul de bine fiecare dintre specialitățile stomatologiei. Medicul trebuie să posede o imagine de ansamblu a întregului caz, să poată să conceapă un plan de tratament individualizat și în final să urmărească menținerea rezultatelor pe termen îndelungat.

Toate acestea necesită extrem de multă experiență clinică precum și multe cunoștințe teoretice și practice.