Trimite-ne un email
info@example.com
Program
Mon-Fri : 8:00 - 17:00

Radiodiagnostic

Radiodiagnosticul reprezintă etapa de vizualizarea și studiere a radiografiilor dentare și de stabilirea a unui diagnostic bazat pe acestea. În cadrul acestei etape, pacientului îi sunt explicate imaginile radiologice și este ajutat să înțeleagă afecțiunea sa.

În ultimii ani, radiologia digitală s-a dezvoltat foarte mult ajungând să ofere informații mult mai complexe și complete decât radiologia analogică (pe film). În plus, doza de radiație prin acest procedeu a scăzut cu peste 90% și se evită astfel atât expunerile prelungite la razele X, cât și substanțele chimice utilizate în radiologia analogică.

Interpretarea unui film radiologic necesită o serie de cunoștințe atât teoretice referitoare la anatomia locală, cât și experiență practică clinică care ajută medicul să anticipeze evoluția afecțiunii.

La baza oricărui tratament stomatologic de calitate stă cel puțin o radiografie dentară digitală. Prin competențele în radiologie stomatologică ale personalului nostru, avem posibilitatea de a interpreta orice radiografie dentară și a stabilii un diagnostic corect.