Trimite-ne un email
info@example.com
Program
Mon-Fri : 8:00 - 17:00

Odontologie – Endodonție

Caria dentară este o afecțiune care interesează aproape orice persoană. Apare încă din copilărie, se accentuează în adolescentă și la adultul tânăr și începe să se reducă progresiv odată cu vârstă a treia. Caria dentară constă într-un proces de demineralizare și distructie a țesuturilor dentare sub acțiunea florei microbiene din cavitatea orală și în special în condițiile unei igiene mai puțin riguroase. Netratată conduce atât la inflamații al pulpei dentare (pulpite care necesită tratament endodontic), ale gingiei înconjurătoare, cât și la resorbții ale suportului osos, iar în fază avansată pot să conducă la pierderea dintelui.

Cu cât tratarea cariei dentare se realizează mai repede, cu atât estetica obținută va fi mai bună, prognosticul pe termen lung mai bun, iar costurile finaciare vor fi substanțial mai mici.

Tratamentul cariei dentare simple constă în obturații din materiale compozite fizionomice sau în cazuri cu distrucție mai avansată din inlay-uri și onlay-uri (lucrări protetice realizate în laboraturul de tehnică dentară).

Deși la prima vedere tratamentul cariei dentare pare banal, nu este nici pe departe așa. Este nevoie de multă experiență clinică practică și cunoștințe teoretice pentru a realiza o obturație corectă și estetică și care să reziste multă vreme în cavitatea orală.