Trimite-ne un email
office@centrulstomatologicmoga.ro
Program
Luni - Vineri : 16:00 - 21:00

Estetica dentară

Se știe că un zâmbet atractiv poate face multe. De cele mai multe ori acesta este primul lucru care este observat la o persoană. Un zâmbet frumos crează persoanei care îl posedă nu doar încredere în sine, dar îi oferă și mai multe oportunități. Studiile științifice au arătat că aspectul plăcut și luminos al dinților poate întineri o persoană cu mai mult de 10 ani.

Soluțiile terapeutice care sunt disponibile în prezent pot să rezolve orice problemă legată de estetica dentară și pot să ofere un zâmbet de revistă oricărei persoane. Este nevoie doar de priceperea medicului și de răbdare din partea pacientului.

Soluțiile terapeutice sunt numeroase și pornesc de la albirile dentare și refacerile cu materiale compozite de ultima generație a obturațiilor (plombelor) existente, mergând până la lucrări protetice, ortodonție și terapia prin implante. Lucrările protetice includ atât fațetele dentare din ceramică, cât și coroanele metalo-ceramice și integral ceramice pe suport de zirconiu.

Bijuteriile dentare colate pe suprafața dentară sunt o altă cale de a scoate în evidență un zâmbet frumos și sănătos. Prin tehnica de colare acestea nu distrug suprafața dentară.

Fațetele dentare (veneers) fac parte dintre mijloacele uzuale protetice utilizate de estetica dentară pentru ameliorarea substanțială a aspectului estetic al unui pacient.
Dintre celelalte alternative principale, respectiv obturațiile de compozit fotopolimerizabil și coroanele de acoperire metalo-ceramice/integral ceramice, oferă cea mai bună estetică.

Avantajele majore ale fațetelor dentare sunt reprezentate atât de prepararea minimă a dintelui în cauză, respectiv o șlefuire minimă în principal doar a feței vestibulare și foarte puțin a celor proximale și palatinale, dar mai ales stabilitatea rezultatelor obținute în timp.

Dezavantajele sunt reprezentate atât de fragilitatea acestei piese protetice până în momentul colarii pe suprafața dentară, cât și de sensibilitatea acesteia în cazul nerespectării indicațiilor date de medic. De asemenea, printre dezavantaje se numără și costul, care este comparabil cu al unei coroane integral ceramice, datorită tehnologiei extrem de laborioase necesară obținerii și colarii fațetei.

Fețetele dentare sunt o alternativă viabilă doar în cazul în care pacienții sunt motivați să respecte indicațiile medicului și doresc să îmbunătățească radical aspectul zâmbetului lor, dar și să păstreze rezultatele pentru o perioadă lungă de timp.

Nu orice caz poate fi reabilitat prin fațete dentare. Trebuie analizat foarte bine cazul, iar în cazul în care se constată semne ale bruxismului nocturn sau diurn precum și disfuncții ocluzale majore sunt contraindicate.

Ca și orice tratament de reabilitare orală complexitatea tratamentului prin fațete dentare este extrem de solicitante pentru medic atât prin prisma cunoștiințelor teoretice, cât și prin cea a abilităților practice clinice. De aceea, este de dorit ca acest tratament să fie efectuat doar în momentul în care medicul stomatolog le posedă pe amândouă.

Un rol hotărâtor în rezultatul eseticii finale îl are în orice tratament protetic tehnicianul dentar. Experiența practică și cunoștințele teoretice își spun cuvântul. Din acest motiv echipa noastră colaborează doar cu laboratoare dentare în care lucrează tehnicieni dentari experimentați și ale căror rezultate au trecut proba timpului.

Medicul stomatolog, pe baza pregătirii sale, este singurul care poate oferi explicațiile competente necesare și stabili tipul de terapie fiecărui pacient.

Pentru a putea realiza o estetică dentară perfectă un medic are nevoie de multă experiență practică și extrem de multe cunoștințe teoretice.